top of page

Laagdrempelig kijkt terug op een geslaagd HR-Congres

 

 

 

Op dinsdag 29 januari 2019 vond in BC De Bedrijvige Bij het HR-congres ' Gelukkig werk jij?!' plaats. Een drukbezochte middag speciaal georganiseerd voor HR-professionals uit de Zaanstreek. 

Aanleiding voor dit eerste regionale HR-congres waren de uitkomsten van het rapport van het UWV ' Regio in Beeld 2018' waarin de wethouders van Zaanstreek-Waterland het bedrijfsleven oproepen mee te werken aan de arbeidsmarktomstandigheden binnen onze regio.     

Maar liefst zes sprekers namen de deelnemers mee in onderwerpen als talentontwikkeling, pre- & onboarding, financiële fitheid , diversiteitsbeleid en het reduceren van uitval. Ieder bood op zijn/haar eigen wijze verfrissende inzichten vanuit visie en of ervaring maar allen met het oog op de regionale uitdagingen in de Zaanstreek. 

Veel aandacht ging uit naar de sessies van dagvoorzitter Niels Wilcke, één van de eigenaren van Laagdrempelig, die alle aanwezigen uitdaagde om buiten de kaders en als marketeer te denken. Aan de hand van verschillende trends en ontwikkelingen nam hij de deelnemers mee in de arbeidsmarkt van de toekomst en de rol die HR hierin zou kunnen/moeten spelen. 

Met creatieve en verrassende oplossingen om organisatiedoelstellingen te koppelen aan klanttevredenheid en medewerkersbetrokkenheid werd het inhoudelijke deel van dit congres afgesloten. Waarna DT events ism Lust Culinair en Barplanet voor een fantastische afsluiting van dit geslaagd evenement heeft gezorgd. 

 

Een tweetal reviews:

Miranda Winters:

Gisteren was ik één van de gelukkigen om deel te nemen aan het congres 'Gelukkig werk jij?!'. Geïnspireerd door de sprekers, de praktijkverhalen en nieuwe ontmoetingen, ook met oude bekenden. 

Amber Hackman:

Wát een leuke middag was het! Mooi om in gesprek te zijn met HR-professionals en ondernemers uit de regio en nieuwe inzichten & inspiratie te delen. Ik hoop van harte dat het bijdraagt aan met een andere blik kijken naar de krapte op de Zaanse arbeidsmarkt en wat je wèl kunt doen als bedrijf. En dank jullie wel voor de uitnodiging en de prima organisatie. Dit evenement verdient navolging!
 

IMG_9156.JPG
IMG_9136.JPG
IMG_9118.JPG
bottom of page