top of page

De ontdekker

Daan_Horak_RTV.jpg

,,Het mooiste aan ondernemen is de vrijheid die je hebt in wat je, wanneer gaat doen. En dat jezelf kunt bepalen hoe je dat wilt gaan doen".

We spreken met Daan Horak de 21-jarige winnaar van de eerste Zaanse Startup ondernemersprijs en oprichter van het bedrijf CellCharge.

Het begon allemaal toen hij zich in 2018 inschreef voor het StartUP Excellent Ondernemen programma van het Regio College. Een bijzonder onderwijsprogramma voor ambitieuze mbo- en vavo studenten met lef die in negen maanden tijd een echt bedrijf opbouwen met hulp van Zaanse ondernemers.

 

 

Daan liep als sinds zijn 14e met het idee voor tafels op zonne-energie. Dus hij wist direct wat hij ging doen.

En het bleek succesvol, hij won de startUP prijs en daarmee € 5000,- startkapitaal. 

De ontdekking

Afgelopen november lieten ook mede ondernemers uit de Zaanstreek met overgrote meerderheid van stemmen weten onder de indruk te zijn van Daan en zijn innovatieve idee. 

Horecatafels op zonne-energie, voor het opladen van telefoons, iPads en ‘oortjes’, passen dan ook perfect in een regio waar het toerisme floreert. 

  

tafel cell charge.jpg

Daan is (voorlopig) gestopt met zijn HBO-studie en heeft zich volledig gericht op het ondernemerschap. De eerste gesprekken over levering van de tafels zijn gestart en Daan hoopt dat ze zo snel mogelijk op de markt komen.

,,Waardering is uiteraard erg fijn en het ziet er veelbelovend uit maar ik heb geleerd dat zaken pas rond zijn als er daadwerkelijk getekend is". 

Ook de bevoegdheid en autonomie die je als startup geniet kan tegen je gaan werken. Daan heeft dan ook een waardevol advies voor andere Zaanse starters. ,,Blijf mensen om hun mening en advies vragen, zo krijg je weer even een frisse blik op hetgeen jezelf bedacht hebt en dat zorgt ervoor dat je je niet blind staart op dingen". 

 

De ambitie spat van deze jonge, zelfverzekerde ondernemer af en wij zullen Daan en zijn tafels nauwlettend blijven volgen. De Zaanstreek heeft er naar onze mening twee ontdekkingen bij, zowel de tafels als Daan Horak zelf!

bottom of page