Groei naar een lerende organisatie

Dat organisaties lerend moeten worden heb je vast wel eens gehoord. Maar wat is eigenlijk een lerende organisatie en belangrijker nog, hoe word je een lerende organisatie?

 

Een lerende organisatie maakt optimaal gebruik van de aanwezige kennis en is voortdurend bezig nieuwe kennis op te doen. Dit betekent concreet dat medewerkers bij- en van elkaar willen leren.  Zo blijft de kennis niet in één persoon gevangen maar gaat tussen de medewerkers stromen. 

 

Laagdrempelig maakt leren toegankelijk, een ervaring en bovenal leuk. We gebruiken enerverende werkvormen, inspirerende ontmoetingen en stimuleren om 'anders te denken'. 

Groeiprogramma

Programma

Professional zijn betekent voortdurend investeren in de lange termijn, leren dus! Organisaties kunnen medewerkers hierbij helpen door een bepaalde hoeveelheid tijd vrij te plannen.  

 

,,Als de leerling niet wil leren, leert hij ook niet"

Het heeft weinig zin als anderen aangeven wat er geleerd moet worden. Leren is een onderdeel van een professionele houding en de medewerker moet dus zelf kunnen bepalen waarin hij denkt zich te moeten ontwikkelen.

 

Met het Groeiprogramma spelen we in op specifieke behoefte en ondersteunen wij medewerkers in het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. De bouwstenen van ons programma zijn 30 trainingen van elk een dagdeel ogv klant-, communicatie en persoonlijke effectiviteit.   

Groeistof

,, Leren is saai.".  Verreweg de meeste trainingen bestaan nog uit een Power Point presentatie en iemand die vooral aan het 'zenden' is. Een gemiste kans want er zijn eindeloos veel leervormen die je kunt inzetten om deze associatie voor eens en altijd weg te nemen. 

 

Mensen leren van mensen en door zelf te ervaren. Als de interesse dan gewekt is, blijkt de theorie en die saaie training ineens buitengewoon boeiend. De drive moet van binnen komen en organisaties moeten medewerkers stimuleren om elkaar te inspireren.

 

Laagdrempelig schept met haar trainingen een cultuur waarin het 'stoer' is te onderzoeken hoe je dagelijks werk leuker, meer ontspannen en uitdagender kan. ,,Leren is dat wat we samen beleven en ondernemen".

confetti Storm

Klaar om te groeien?

Wil je weten hoe je effectief kunt samenwerken op afstand?

Contact

Lagendijk 3

1541 KA

Koog aan de Zaan

info@laagdrempelig.eu

+31 85 444 49 00​​

Volg ons

© Laagdrempelig 2019