top of page

Waarderend veranderen 'de bouwplaats' 

Om succesvol te kunnen veranderen moet je mensen bij elkaar brengen om draagvlak te krijgen. Deel ervaringen en voormalige successen om van hieruit aandacht te besteden aan moeilijke onderwerpen. Een krachtige methode die je hiervoor kunt gebruiken is LEGO® SERIOUS PLAY®.

Door gebruik te maken van de bouwstenen en methodologie verken je de relaties en verbindingen tussen mensen en hun wereld, wordt het begrip verdiept, het inzicht verscherpt en de groep sociaal 'verbonden'.  

'De bouwplaats' leert je de kunst van verhalen maken en scenario's uitspelen. Door te denken met je handen en je ideeën tastbaar te maken kom je tot verrassende inzichten.  Aan de hand van een vragenreeks gaan we steeds dieper in op antwoorden die nodig zijn om de groepsdynamiek te verbeteren.

Lego.jpg

Klantgericht communiceren

'het storyboard' 

hand drawing storyboard idea.jpg

Hoe zorg je als organisatie voor de juiste klantbenadering? Het opmaken van een storyboard helpt je om klantgericht te kunnen communiceren.   

Klantgericht communiceren vraagt om inzicht in veranderend klantgedrag. Welke contactmomenten zijn er, langs welke wegen en welke gesprekstechniek zet je in?  
 

'Het storyboard' leert je op de juiste momenten de juiste communicatieve vaardigheden toe te passen om zodoende echt waarde te kunnen toevoegen. Aan de hand van illustraties brengen we het klantprofiel en de klantreis in kaart en stel je een gericht communicatieplan op. 

Persoonlijke kracht en drijfveren 'jouw coverstory'

Hoe faciliteer je als organisatie betekenisvol werk? Job crafting is een veel genoemde oplossing. Uhhhh wat?  

Job crafting betekent baanboetseren. Het is een manier om samen te kijken hoe jouw talenten het beste kunnen worden ingezet. Werk doen wat daadwerkelijk bij je past, waar je energie van krijgt en trots op bent.

'Jouw Coverstory' prikkelt de fantasie en helpt doelen te koppelen aan interesses.  Door te visualiseren activeer je je creatieve brein en vergroot je je zelfvertrouwen.  Deze training biedt een uniek en waardevol inzicht voor jezelf en jouw werkomgeving.

Persoonlijke kracht en drijfveren

Effectief (samen)werken

'de agile kookstudio'

Agile kookstudio.PNG

De wereld om ons heen verandert steeds sneller, dit vraagt om flexibel en wendbaar ondernemen. Een manier van organiseren die je vast wel eens hebt gehoord is Agile. Maar wat is dat eigenlijk?     

 

Agile betekent letterlijk behendig en lenig. Het is een aanpak waarbij flexibiliteit voorop staat en je leert snel in te spelen op veranderende omstandigheden in de markt en de behoefte van jouw klant.

 

'De Agile kookstudio' is een leuke manier om kennis te maken met het Agile gedachtegoed en de principes van de SCRUM methodiek. Met het koken creëren we een praktijksetting die een ieder begrijpt, voor de nodige ontspanning zorgt en teamdynamiek naar boven laat komen. De Agile kookstudio is een training en kookworkshop ineen.

Grip op risico en reputatie

'de simulatie' 

De omgeving waarin men onderneemt wordt steeds complexer en informatie wordt steeds makkelijker en sneller gedeeld. Op operationeel- en strategisch niveau moet nagedacht worden over de risico’s die de organisatie loopt. Dit om het voortbestaan en de continuïteit te waarborgen. Een waardevol middel om je  hierbij te helpen is een TTX. 

   

Een TTX is een tafeloefening waarbij gebruik wordt gemaakt van een gesimuleerd scenario, samen met een reeks interventies, om deelnemers te laten nadenken over de impact van een mogelijke risico- of noodsituatie op bestaande plannen, procedures en capaciteiten.

 

'De simulatie' is een unieke methode om inzicht te krijgen in de risico's binnen de organisatie. Een TTX stimuleert experimenteren in een veilige omgeving. 

Schermafbeelding 2018-03-06 om 16.27.31.

Klaar om te groeien ?

Benieuwd hoe jullie de juiste stappen zetten richting het gewenste doel?

bottom of page